Seksimyytit matalaksi: Heteromiehetkin tahtovat peppuseksiä

Ruotsalaisen seksileluvalmistaja Lelon mukaan 71% parisuhteessa elävistä heteromiehistä on kokeillut tai tahtoisi kokeilla eturauhashierontaan tarkoitettuja tuotteita. Se ei ole kummoinenkaan ihme: eturauhasstimulaation seurauksena saavutettu orgasmi on jopa 33% tavanomaista voimakkaampi, minkä lisäksi myönteisiin vaikutuksiin lukeutuvat muun muassa jykevämmät erektiot ja laadukkaampi siemenneste. Kun naisistakin 80% puolestaan ilomielin partnerinsa eturauhaseen pyydettäessä paneutuisi, on pikemminkin kummallista miksi aihe edelleen jaksaa nolostuttaa ja herättää varsin voimakkaitakin vastareaktioita.

Pelko ja inho anaaliteitse tapahtuvan hyväilyn vastaanottamista kohtaan perustunee pitkälti pelkoon homoudesta ja naismaisesta antautumisesta: tosimiehen työ on penetroida, ei tulla penetroiduksi. Samaan aikaan useimmat kokeilemaan uskaltautuneet eivät enää suostuisi elämään ilman, ja aiheesta kiinnostuneiden joukko on valtava. Tästä kertoo esimerkiksi se empiirinen havainto, että moniin seksiblogeihin johtavista Google-hauista suosituimmat koskevat nimenomaan miehen vastaanottamaa peppuseksiä.

Hätä ei olekaan tämän näköinen, heteromies! On sattunut väärinkäsitys. Toisin kuin yleisesti peljätään, anaalistimulaation vastaanottaminen ei merkitse homoutta sen enempää kuin luonteen heikkouttakaan. Täysin terve, normaali ja miehekäskin mies kun voi nauttia peppuseksin vastaanottamisesta

  1. Fyysisellä tasolla, jolloin nautinto perustuu siihen yksinkertaiseen tosiasiaan, että anaalialueen stimulointi tuntuu useimmista miehistä hyvältä.
  2. Fantasiatasolla, jolloin mielikuva peppuseksin vastaanottamisesta aktina koetaan tavalla tai toisella kiihottavaksi. Karkeammin ilmaistuna, mies tahtoo jonkun panevan häntä.

Tavalla 1 nauttimisesta ei millään muotoa välttämättä seuraa, että anaaliseksiin liittyisi tavan 2 mukaisia antautumisfantasioita, puhumattakaan siitä että nämä fantasiat olisivat automaattisesti homoseksuaalisia. Vaikkei penetroiduksi tulemisesta uneksiminenkaan todellisuudessa merkitse minkäänlaista miinusta miehisyydelle, peppuleikeistä nauttimista voidaan siis tarkastella puhtaasti fysiologisesta näkökulmasta, jolloin miehekkään heteromiehenkään miehuus ei kyseenalaistu. Eturauhanen ei nimittäin suinkaan ole mikään turn on -nappula joka asennettaisiin ainoastaan homoseksuaaleille, vaan sillä on suorastaan elimellisen tärkeä rooli koiraan kuin koiraan seksuaalisessa mielihyvässä.

Kun mies kiihottuu, myös eturauhanen aktivoituu. Yksinkertaistettuna, siemennesteen siemenet ovat peräisin kiveksistä ja neste puolestaan eturauhasesta.  Juuri ennen laukeamista tämä neste lähtee liikkeelle, minkä monet miehet tuntevat varsin nautinnollisena lopun alkuna. Näin ollen sen miehisempää mielihyvänlähdettä ei oikeastaan olekaan, kuin eturauhasen erittäin erogeenisella alueella syntyvät tuntemukset. On myös täysin luonnollista ja loogista, että juuri tämä alue on niin herkkä seksuaaliselle stimulaatiolle.

Sen sijaan jokseenkin järjenvastaista ja jonninjoutavaa on olettaa, että eturauhasen avulla saavutettu fyysinen mielihyvä olisi mahdollista vain viehättymällä muista miehistä tai olemalla omilta ominaisuuksiltaan jollain tapaa vähemmän maskuliininen. Parhaimmillaan eturauhasen stimulointi tuntuu kuulemma kuin alkavalta orgasmilta, sillä erotuksella että eturauhasstimulaatiosta voi nauttia pidempään ennen tai jopa ilman tilanteen eskaloitumista ejakulaatioksi. Tosimies ei tällaisia nautintoja pelkkien toistietoisten punaniskojen takia itseltään kiellä.

Erilaisia eturauhaskiihottimia löytyy markkinoilta runsaasti, ja monet niistä sopivat käytettäviksi niin yksin kuin kumppaninkin kanssa. Jos aiheesta avautuminen partnerille arastuttaa, kauniin ja laadukkaan eturauhaskiihottimen lisääminen lelulaatikkoon voi toimia myös hienovaraisena keskustelunavauksena.